Regenpijp afkoppelen? Kleine moeite, groot effect

De afkoppelcoaches uit de Molenhoek helpen je! Twee betrokken wijkbewoners, Ben van den Reek en Carlos Ceelaert, hebben aangeboden om als ‘afkoppelcoaches’ bewoners uit onze Molenhoek-wijk te adviseren over het afkoppelen van de regenpijp, opvangen van regenwater en/of het verwijderen van tegels.
Ben en Carlos hebben allebei een achtergrond in de waterwereld en willen samen de specifieke situatie en wensen bij wijkbewoners ten aanzien van watervriendelijkheid bekijken.
Wil je advies hierover? E-mail dan je verzoek naar Groen@wijkmolenhoek.nl

Een watervriendelijkere tuin
We hebben steeds vaker te maken met zware regenval en lange periodes met droog en warm weer. Wat kunnen we zelf doen om ervoor te zorgen dat we wateroverlast en watertekorten beter aankunnen en het grondwater op peil blijft? Meer dan je denkt wellicht.
Je kunt je tuin op veel manieren watervriendelijker maken. De belangrijkste voor onze wijk zijn: het afkoppelen van regenpijpen, het opvangen en gebruiken van regenwater en zorgen dat er minder verhard oppervlak afwatert op de riolering. Elke m2 telt en ook de inzet van eenieder op dit punt is van belang! De optelsom van vele kleine maatregelen kan het verschil maken.

Dat hiervoor veel interesse is, bleek wel uit het succes van de watervriendelijke tuinen-ochtend op 15 april 2023 waarbij meerdere wijkbewoners hun tuinen opengesteld hadden.
Omdat er in de wijk behoefte is aan het uitwisselen van ideeën en kennis, bieden we vanuit de werkgroep Groen graag ondersteuning aan.

Maatregelen nemen, hoe dan? Het afkoppelen van regenpijpen is bijvoorbeeld een eenvoudige manier om regenwater (meer) te benutten i.p.v. dat het regelrecht in het riool belandt. Het is immers schoon water dat goed kan worden gebruikt voor de tuin.
Je kunt dit op verschillende manieren doen; het doorzagen van de regenpijpen en daar een stukje tussenuithalen en in een grindgat laten lopen is slechts één manier.

Advies nodig? De afkoppelcoaches helpen je graag!

 


Geplaatst op: Zaterdag 15 juli 2023

Tags

Nieuws