Persbericht: Open Dag "BijBomans" op zaterdag 24 september

Open dag van BijBomans in Rosmalen op 24 september          Foto's

BijBomans, het ontmoetingscentrum voor bewoners van de wijk Molenhoek in Rosmalen, bestaat 1 jaar. Daarom organiseert BijBomans, - een initiatief van de Wijkraad Molenhoek in het kader van de Zorgzame Wijk -, op “Burendag”, zaterdag 24 september van 11.00 tot 15.00 uur, een open dag voor de bewoners van de wijk Molenhoek en andere belangstellenden. Wijkbewoners krijgen informatie over lopende activiteiten en kunnen hun wensen en ideeën voor nieuwe activiteiten kenbaar maken. De zanggroep van BijBomans geeft een demonstratie. En… de nieuwe jeu de boules-baan wordt geopend.

In oktober 2015 is BijBomans gestart als ontmoetingscentrum voor de wijk Molenhoek. Uit interviews onder wijkbewoners was gebleken dat er behoefte was aan een eigen ontmoetingscentrum. Met subsidie van de gemeente en het Oranje Fonds is in 2 lokalen van de school van HUB Noord Brabant aan de Van der Leeuwstraat 2 in Rosmalen een huiskamer en een activiteitenruimte ingericht. Het eerste jaar is succesvol geweest. De inloopochtend op maandag is met een aantal vaste bezoekers een groot succes. Het zijn gezellige ochtenden, waar deelnemers koffie drinken, kletsen, de krant lezen, een puzzel maken, een spelletje spelen en hun verjaardag  vieren. Ook de zanggroep loopt met 20 deelnemers erg goed. Verdere activiteiten zijn de wandelgroep, de fietsgroep, de filmgroep, de theatergroep, de leesgroep, de bridgegroep, de kookgroep, de groep die lezingen en presentaties verzorgt, de 80+ groep, de open kaartmiddag op maandag en de inloopmiddag met spelletjes op donderdag. Sommige groepen werken met een vaste groep, bij andere activiteiten kunnen steeds nieuwe deelnemers instromen. Doel van BijBomans is dat buurtgenoten elkaar ontmoeten, leren kennen en indien nodig willen helpen bij dagelijkse vragen en problemen. BijBomans is de plek waar wijkbewoners voor elkaar allerlei soorten bijeenkomsten en activiteiten kunnen organiseren.

Op veler verzoek heeft de Wijkraad nu een jeu de boules-baan aan laten leggen op de speeltuin naast de school. Deze wordt op 24 september om 12.00 uur geopend door de oud-wethouder en buurtgenoot Geert Snijders. Wijkbewoners kunnen vrij gebruik maken van deze baan en er kan een competitie of vaste boules-avond georganiseerd worden. Daarnaast zal de zanggroep van BijBomans tijdens de open dag om 13.00 uur een demonstratie geven. Voor de kinderen is er buiten een springkussen en zal er tussen 13.30 en 14.30 uur een poppenbureau en poppenkast zijn. Verder is er een rommelmarkt waarvan de opbrengst voor BijBomans zal zijn. Maar het belangrijkste is dat buurtbewoners binnen kunnen lopen om informatie over lopende activiteiten te krijgen en hun wensen en ideeën voor nieuwe activiteiten kenbaar te maken. Bij het organiseren van nieuwe activiteiten wordt verwacht dat belangstellenden meewerken aan de organisatie.

meer foto's op de Kabelkrant http://www.ros-kabelkrant.nl/index.php?module=newsmodule...

Rosmalen, 5 september 2016

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 


Geplaatst op: Maandag 05 september 2016

Tags

Open dag

Tags

Nieuws