Op zondag 25 september wordt het Zangfietspad officieel geopend door wethouders Huib van Olden en Jos van Son.

Logo Duketown Ladies transparantUITNODIGING

 

 

Zangfietspad een feit!

Op een Zangfietspad mag de fietser ongegeneerd zingen en hoeft geen pauzes in te lassen als er iemand passeert. Andere gemeentes gingen al voor zoals Amstelveen, Almere, Dongen en Drimmelen. Nu is er ook een in ’s-Hertogenbosch, dankzij het initiatief van Barbershopkoor Duketown Ladies.

Op zondag 25 september wordt het Zangfietspad officieel geopend door wethouders Huib van Olden en Jos van Son. Het traject ligt op een bestaand fietspad: het Bevrijdingspad, verlengd met aan de Bossche kant de Stadionlaan en aan de Rosmalense kant De Hoef. Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Deze vindt plaats vanaf 10.00 uur op het parkeerterrein van Zorgcentrum De Annenborch (De Hoef 100, Rosmalen). Fietsend en zingend, samen met de leden van Duketown Ladies, wordt het Zangfietspad ingewijd. Dweilorkest Bende-Gek zorgt voor de muzikale omlijsting. Info: Facebookpagina Duketown Ladies (Evenement).

Het Bevrijdingspad

Barbershopkoor Duketown Ladies klopte begin dit jaar aan bij de gemeente. Na een intensieve voorbereiding is het Zangfietspad nu een feit: het Bevrijdingspad. Over dit pad liep het 53e Welsh Regiment in oktober 1944 bij de bevrijding van ’s-Hertogenbosch. Om van Rosmalen tot station Oost voluit te kunnen zingen, maken ook de Stadionlaan en De Hoef deel uit van het Zangfietspad. Medewerking wordt verleend door de wijkmanager van Rosmalen, de wijkteamleider, zorgcentrum De Annenborch en bij de opening: dweilorkest Bende-Gek uit Rosmalen.

Barbershopkoor Duketown Ladies

Ruim 20 leden telt het in 2009 opgerichte Barbershopkoor Duketown Ladies. Een enthousiaste club ladies, die 4-stemmig en a capella zingt. Samen met de wethouders zullen zij het Zangfietspad zingend en fietsend openen. Meer informatie is te vinden op www.duketownladies.nl, op facebook en op twitter.

Den Bosch Goes A Cappella

Niet toevallig wordt het Zangfietspad geopend op zondag 25 september. In Perron 3 vindt dan Den Bosch Goes A Cappella plaats, een landelijk korenfestival met tal van optredens, masterclasses en workshops. Het evenement wordt officieel geopend rond 10.45 uur door wethouder Huib van Olden, aansluitend op het openen van het Zangfietspad. In Perron 3 wordt een deel van de historische “March of the men of Harlech” gezongen, de mars die het 53e Welsh Regiment zong, toen ze in oktober 1944 over – wat nu heet – het Bevrijdingspad van Rosmalen naar Den Bosch marcheerde.

Achtergrondinformatie

Het Zangfietspad is een idee van Mapije de Wit (Mapije Fun Design). Op het bord staat: “Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langsfietst”. Zij wil hiermee bewustwording creëren van onbenullige schaamtes zoals het zingen op de fiets. Bovendien werkt zingen bevrijdend. Diverse gemeentes hebben al een Zangfietspad geopend, onlangs nog in Drimmelen.

 

 


Geplaatst op: Vrijdag 09 september 2016

Tags

Fietsen

Tags

Nieuws