Nuland en Geffen willen andere route Snelfietspad

Wat is er mis met de snelfietsroute? 

Naar aanleiding van een brief van een bewoner van de Achtersteweg zijn er vragen gesteld in de commissie vergadering van 24 februari 2015 in 's-Hertogenbosch:
Fietssnelroute F59 Naar aanleiding van een ingekomen brief van de Dorpsraad Nuland zegt het college toe alle suggesties rondom het tracé nog eens goed te bekijken en in overleg te gaan met de gemeente Oss en de Dorpsraden van Nuland en Vinkel. Hierover wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd.
De werkgroep S59 heeft al een afspraak gehad met de wethouder Jos van Zon waarin werd uitgelegd dat de Gemeente Den Bosch niet zomaar voorbij kan gaan aan de besluiten van de Gemeente Maasdonk en die besluiten moet respecteren. Wij als dorpsraad zijn van mening dat deze besluiten op verkeerde gronden zijn genomen:

  • De Noordelijke route zou te duur zijn
  • Landschapsbelang zou tegen de Noordelijke route zijn
  • Er is steeds gezegd dat het om een voorlopige route ging.

Bovendien vinden wij twee keer het spoor oversteken niet opwegen tegen de knelpunten van de Zuidelijke route. Het oversteken van het spoor geld uiteraard ook voor de bewoners van Heeseind en Kruisstraat die van de snelfietsroute gebruik willen maken als hij aan de Zuidelijke kant gerealiseerd zou worden. Meer info
Deze mening wordt geedeeld met wijkraad Kruisstraat

En ook in de krant is aandacht besteed aan de snelfietsroute Brabants Dagblad

 


Geplaatst op: Maandag 30 maart 2015

Tags

Fietsen

Tags

Nieuws