Nieuw beroep op hondenbezitters

Waarom mag de hond niet los?
* Loslopende honden veroorzaken onrust in de natuur
In de natuur leven veel verschillende soorten dieren. Zij voelen zich er thuis, maar zijn kwetsbaar. Loslopende honden kunnen veel onrust veroorzaken. Ze gaan graag op ontdekkingstocht en kunnen hierbij bijvoorbeeld broedende vogels verstoren. Daarnaast zijn er honden die achter hazen en konijnen aan gaan. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren! Ook als de hond de prooi niet doodt kunnen de dieren in blinde paniek wegen opschieten met alle mogelijke gevolgen vandien.

* Andere recreanten
Veel mensen vinden het niet erg dat honden loslopen, maar er is een grote groep mensen die zich wel degelijk stoort aan loslopende honden. Zij vinden het niet leuk (of zijn bang) als een hond enthousiast tegen hen opspringt of luid blaffend achter de fiets aan rent.

* Ook voor lieve honden
De regel "honden aan de lijn" geldt voor alle honden. Groot en klein, lief en agressief, speels en sloom, wel of niet goed luisterend.

    
In het kanaalpark werken we aan een mooi natuurgebied waar allerlei bijzondere soorten planten en dieren voorkomen. Wandel en geniet van dit mooie natuurgebied, maar houdt u hond aan de lijn om de natuur en andere bezoekers niet tot last te zijn.


Geplaatst op: Donderdag 21 juni 2018

Tags

Honden

Tags

Nieuws