Magneetvissers aan het Maximakanaal.

Magneetvissen, vang je dan vissen met een haakjes nog in de bek? Nee, een magneetvisser vist niet op echte vissen, maar op objecten die worden aangetrokken door een sterke magneet. Wat hij opvist  kan van alles zijn zoals kluizen, fietsen, kanonskogels en oud ijzer. Een speciale vismagneet die bevestigd  aan een stevig lang touw wordt in het water gegooid.
Wanneer de sterke magneet binnengehaald wordt voelt de visser of de magneet ergens door aangetrokken wordt en of de magneet vast zit. Dit is voor de meeste magneetvissers de grootste kick van hun hobby.
Het vissen met een magneet is niet helemaal zonder gevaar. In de Tweede Wereldoorlog zijn er veel kogels en bommen in het water terecht gekomen. Ervaren magneetvissers weten waar het gevaarlijk is en dat ze veilig met de sterke magneet moeten omgaan..      

De magneetvissers die deze objecten uit het Maximakanaal opvisten vertelden, dat ze onlangs bij de spoorbrug aan het Mariannepad een loodzware, geopende (dus lege) kluis opgevist hadden en aan dezelfde kant van het kanaal op een dag ook vijf fietsen. Soms hebben ze hulp van voorbijgangers nodig omdat het gevonden object te zwaar is om met twee man en twee magneten uit het water te trekken.

Op de foto staat de winst van een dag ook in de buurt van de spoorbrug, maar aan de kant van het onderhoudspad, dichtbij de jhr. Van Heijdenlaan. Wie is toch haar/zijn onaf-gesloten fiets met kinderstoeltje kwijt? En mist de gemeente dit bord en deze palen niet?

 


Geplaatst op: Zaterdag 26 september 2020

Tags

Nieuws