Lintje voor Betty

Betty Bergmans heeft een lintje gekregen: zij is lid geworden van de Orde van Oranje Nassau. Betty is een van de enthousiate en zeer gewaardeerde leden van het team gastmensen van BijBomans. Wij feliciteren haar van harte. Hieronder leest u uit het Brabants Dagblad waarvoor zij haar lintje heeft gekregen.

Betty Bergmans- Van den Bosch (75) Rosmalen is sinds 2017 vrijwilligster bij welzijnsorganisatie Divers. Zij is lid van het Hulpdienst-Vrijwilligersteam dat zich inzet om hulpbehoevende ouderen te ondersteunen en is sinds 2001 actief bij Ouderinitiatief Bomanshuis, een woonvorm voor 11 mensen met een verstandelijke beperking.

Zij verzorgt sinds 2006 bij Stichting Eethuis Het Anker. mede het maandelijks driegangendiner voor minder bedeelden in Den Bosch. 

Bergmans-van den Bosch is vanaf 1957 mantelzorgster geweest van haar zus tot aan het moment dat haar zus kwam te overlijden in 2001. Haar zus was verstandelijk beperkt en woonachtig in Het Dorp te Arnhem. Zij heeft haar 44 jaar enkele keren per week bezocht om zorg voor haar te dragen. Ze heeft zich ingezet voor de kwaliteit van de leefomgeving van haar zus, haar kleding gekocht en onderhouden, haar financiële zaken verzorgd en was het aanspreekpunt voor de professionele verzorgers die zij met haar inzet heeft ontlast.


Geplaatst op: Zaterdag 27 april 2019

Tags

Lintje

Tags

Nieuws