Lezing maandag 16 mei: voedselbos en kleinschalige landbouw in het Kanaalpark

In het Kanaalpark zijn twee bijzondere initiatieven bezig, een nieuw: het Voedselbos Woest het tweede al langer bestaande zelfoogst-tuinderij 't Wild.
Voedselbos Woest is eetbare natuur in wording. Als je alle nieuwsberichten over klimaat, milieu en honger elke dag weer leest wordt je er soms haast wanhopig van. Wat kan je doen? Nou, bomen planten! En dan het liefst bomen waar zowel mens en dier van kunnen profiteren. In deze presentatie vertellen Monique en Martijn wat een voedselbos nou precies is, en hoe zij Voedselbos Woest, met veel hulp van vrijwilligers, aan het realiseren zijn in Rosmalen.

In het tweede deel komt de kleinschalige landbouw aan de orde. Tuinder Linda, die al een paar jaar bezig is met een zelfoogst tuinderij, laat zien dat landbouw  goed samen gaat met de natuur. Zij gaat ook in op het sociaal economische aspect van de  CSA (Community Supported Agriculture) en toont aan hoe leuk en fijn het is om met zijn allen voor een stukje mooiere wereld te zorgen door landbouw en eerlijk voedsel voor zowel consument, de tuinder en al wat leeft.

Waar BijBomans Mozartlaan11A      Tijd 20:00 uur   
Inloop met koffie 19:30 uur           Nazit 21:30 uur

Lees meer over lezingen BijBomans


Geplaatst op: Donderdag 12 mei 2022

Tags

Nieuws