Langer thuis wonen! Hoe doet ù dat?

Informatiebijeenkomst BijBomans woensdag 28 november 14.00 uur.  Wijkraad Molenhoek houdt een informatiebijeenkomst over het thema: “Langer Thuis Wonen, hoe doet ú dat?”. verslag

De bijeenkomst wordt gehouden in het ontmoetingscentrum BijBomans, Mozartlaan 13 en begint om 14.00 uur. Het programma omvat presentaties en uitwisseling van informatie over veilig en comfortabel wonen en hoe en waar je steun kunt vragen bij het zelfstandig wonen. De bijeenkomst, die georganiseerd wordt door de werkgroep: “Langer Thuis Wonen”, is bedoeld voor ouderen uit de wijk Molenhoek in Rosmalen. De toegang is gratis.

Ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Gezien de ontwikkelingen in de gezondheidszorg zal dat ook moeten. Daarbij willen ouderen zo lang mogelijk zelf de regie over het leven houden. Dat betekent in alle situaties zelf naar mogelijkheden en oplossingen zoeken.

Ook bij de vraag hoe je kunt voorkomen dat thuis wonen een probleem wordt. Hoe kun je je huis zo inrichten dat je veilig en comfortabel kunt wonen. En wat is er op sociaal en welzijnsgebied mogelijk om zelf de regie te houden en actief te kunnen blijven. Met andere woorden wat kun je zelf doen om zo lang mogelijk zonder problemen thuis te kunnen blijven wonen.

Het programma omvat de volgende onderdelen:

  • Gert van Duren, adviseur bij Ouderen Samen in Vught geeft informatie over wat je zelf kunt doen om veilig en comfortabel in je eigen huis te blijven wonen. Hij illustreert dat met veel praktijkoplossingen.
  • Ad Kuijpers, ouderenadviseur bij HEVO Rosmalen, tevens lid van de werkgroep Langer Thuis Wonen, geeft vanuit zijn brede praktijkervaring informatie over hoe u problemen kunt voorkomen of met een beetje hulp weer vat kunt krijgen op het eigen leven, contacten, activiteiten en de financiën.
  • Na de inleidingen is er volop gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen aan de inleiders en andere aanwezige deskundigen, met als centrale vraag: hoe doet ú dat? En: wat kan de werkgroep hierbij betekenen? De werkgroep wil graag samen met de deelnemers kijken wat mogelijk vervolgactiviteiten zijn om prettig thuis wonen in de wijk Molenhoek mogelijk te maken

Bewoners van de wijk Molenhoek zijn op 28 november om 14.00 uur van harte welkom.

Plaats: BijBomans, Mozartlaan 13 te Rosmalen.

Zet de datum alvast in uw agenda!


Geplaatst op: Vrijdag 23 november 2018

Tags

Nieuws