Kwekkeltje bestaat 25 jaar

Groots Peter Pan feest in ’t Kwekkeltje
Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli staat Speeltuin ’t kwekkeltje in het teken van een groots Peter Pan feest. Aanleiding is de viering van het 25 jarig bestaan van de speeltuin. Er zijn optredens van de Peter Pan figuren door acteurs van Acteerstudio P-ACT. Ook zijn er steltenlopers.

Beide dagen zal de speeltuin van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend zijn. Om dit feest mogelijk te maken, zal er – anders dan normaal – €2,50 per kind entree worden gevraagd. Volwassenen gratis toegang. Hiervoor kunnen de kinderen zich vermaken met schminken, knutselen, kleurplaten kleuren, boogschieten en marshmallows roosteren. Voor elk kind is er een leuke attentie door te grabbelen in de schatkist en is er gratis ranja. Tevens is er een ballonwedstrijd met als hoofdprijs: 4 entree kaartjes voor de Efteling. Op zaterdag 30 juni om 13.00 uur zal het nieuwe piratenschip, dat ter gelegenheid van het 25 jarig jubielum geplaatst is, aan de spelende kinderen van Rosmalen en Den Bosch op een ludieke manier worden aangeboden en onthuld door de nieuwe wethouder van ‘wijk- en dorpsgericht werken’ Ufuk Kâhya.

Op zaterdagavond om 19.00 uur zal de Nederlandstalige versie van de Disney film Peter Pan vertoond worden in een grote tent. In de tent is ruimte voor 80 kinderen. De gratis kaartjes worden uitgedeeld op zaterdag bij de entree van speeltuin. Wie het eerst komt wie het eerst maalt, want vol=vol.

Dit jaar, 2018, is het 25 jaar geleden dat speeltuin ´t Kwekkeltje in Rosmalen haar poorten opende, om precies te zijn op 3 juli 1993. Aan de feestelijke opening gingen vier jaar voorbereiding, plannen, ontwerpen en bouwen met vele uren zweet en hoofdbrekens vooraf. Frank Ligthart, voorzitter: “In 1989 opperde Jeanne Samuels het idee voor een speeltuin bij de toenmalige gemeente Rosmalen. Dit kwam in de krant te staan en vrij snel ontstond een bestuur die plannen ging maken, vergunningen aanvroeg en de nodige procedures moest doorlopen. Terug kijkend hadden we toen nooit kunnen bedenken dat we 25 jaar later zo’n geweldig unieke speeltuin zouden hebben. 
bron: http://www.mzgz.nl


Geplaatst op: Woensdag 20 juni 2018

Tags

Spelen

Tags

Nieuws