Koffie-ochtenden beperkt van start

Na de kleine versoepeling van de corona- maatregelen en -richtlijnen hebben een aantal vrijwilligers van BijBomans contact gezocht met de vaste bezoekers van de koffie-ochtenden. En wat bleek? Velen wilden graag weer eens ‘bakkie komen doen’, na al die maanden van relatieve stilte en ongewenste rust. De groep werd in tweeën gedeeld, om iedereen de gelegenheid te geven om, met inachtneming van de RIVM – richtlijnen, BijBomans te bezoeken op maandagochtend. 

Daarop is met man en macht gewerkt om BijBomans corona-proof te maken. En dat is gelukt! Hoewel handen ontsmetten en afstand houden natuurlijk de verantwoordelijkheid van bezoekers zelf blijft.
Zo startte op maandag 3 augustus de eerste koffieochtend weer voor een beperkt aantal van de vaste bezoekers, die nu om de 14 dagen, op inschrijving, kunnen komen. 

Elke week schenken de gastvrouwen weer dat ‘bakkie gezelligheid’ en dat blijkt tot nu in een grote behoefte te voorzien. Bezoekers reageren heel enthousiast en de vrijwilligers zijn er ook heel content mee. Een mooi lichtpuntje in deze tijden! De ochtenden zijn bijna als vanouds: gezellig maar op afstand. 

 

 Vrijwilligers volgen de ontwikkelingen en richtlijnen rondom COVID-19 nauwkeurig en overleggen met het bestuur van de wijkraad. Immers veiligheid staat voorop! Eenieder hoopt dat dit zo door kan blijven gaan.

 

 


Geplaatst op: Maandag 31 augustus 2020

Tags

Nieuws