Hondenpoep en ratten

Het valt meer mensen op: er ligt weer meer hondenpoep in de wijk! Het probleem is niet alleen dat het vies is als er iemand in trapt maar wat veel erger en tot grotere problemen leidt: het trekt ratten aan. Dit omdat deze poep vaak niet volledig verteerde etensresten bevat waar de ratten dol op zijn. 

Afgelopen week is het bedrijf voor knaagdierenbestrijding Wespro al gekomen om de ratten zo veel mogelijk te doden. Zij gaven aan dat de ratten komen omdat er voedsel is. Dat is enerzijds de hondenpoep en anderzijds de eikels van de vorige herfst die er nog liggen omdat de gemeente ze niet wil / kan ophalen. De gemeente is al aan het bekijken of dat volgend jaar misschien wel kan. Ook het eenden voeren is een probleem. Zwarte en bruine ratten komen hier op af! Lees meer

Mocht je met je aangelijnde hond gaan wandelen in Het Kanaalpark is ook zinvol als je de hondenpoep meeneemt naar huis in de daarvoor bestemde zakje omdat ook in dit park regelmatig ratten worden aangetroffen.
Alle honden moeten aangelijnd zijn i.v.m. de vogels en het wild dat hier leeft. De dieren worden anders voortdurend opgejaagd.
Hier leest je alles over melding van honden- en hondenvoorzieningen vanuit de gemeente.

 


Geplaatst op: Woensdag 29 april 2020

Tags

Dieren Honden

Tags

Nieuws