Gedeeltelijk lockdown verder

In de persconferentie van dinsdag 17 november heeft het Kabinet aangegeven dat de tijdelijke zware maatregelen deels worden versoepeld. We gaan terug naar de maatregelen van 13 oktober. Publieke gebouwen o.a. musea, bibliotheken,zwembaden, pretparken en bioscopen mogen weer open. En buiten je eigen huishouden mogen 3 personen op bezoek komen.
Bekijk de maatregelen van 19 november en de persconferentie van 17 november 2020. De maatregelen worden voorlopig verlengd tot 8 december.
De maatregelen van 19 november in picto's

Vanaf 1 december kan iemand ook getest worden ook als hij of zij geen klachten heeft, maar wel risico heeft gelopen op een besmetting. Dus als de CoronaMelder-app een melding geeft over een besmettingsrisico, of als iemand naar voren komt uit het bron- en contactonderzoek. Vanaf dat moment gaat diegene in quarantaine. Na 5 dagen kan hij of zij zich laten testen en bij een negatieve test kan de quarantaine worden opgeheven.

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan gaat onder andere een mondkapjesplicht gelden in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, restaurants en theaters. Het kabinet zal daar binnenkort verder over communiceren. Meer coronanieuws

 

 

 

 

 

 


Geplaatst op: Dinsdag 17 november 2020

Tags

Nieuws