Bezoek aan de gemalen Caners en Gewande

Zoals afgesproken bij de lezing van Carlos Ceelaert over gemalen, houdt hij voor de geïnteresseerden een excursie naar de stoomgemalen Caners en Gewande op  20 juli. Met de auto is het ongeveer 10 minuten rijden(6,4 km) van de Mozartlaan 13 (BijBomans) naar Krommenhoek 14 ’s-Hertogenbosch; met de fiets ongeveer 20 à 25 minuten.
Meld je aan bij:c.ceelaert@outlook.com.
Fietsers
: verzamelen BijBomans aan de Mozartlaan 13 te Rosmalen. Cartlos fietst mee  We vertrekken daar rond 13.30 uur en arriveren bij gemaal Caners om 14.00 uur.
Auto’s: Diegenen die liever met de auto gaan (er is parkeerplek), zorgen dat zij uiterlijk 14.00 uur bij het museumgemaal Caners zijn (Krommenhoek 14 te ’s-Hertogenbosch); zorg voor samen rijden!
Om 14.00 uur is Ad Hartjes, (oud-collega van Aa en Maas) bij het gemaal Caners. Hij geeft binnen een rondleiding/met film in/over het gemaal. Vervolgens gaan we naar Gewande (iets verderop gelegen aan de Maasdijk; Krommenhoek 8) en vertelt Ad hier het verhaal over het gemaal Gewande.
We kunnen, indien mensen dat willen, de middag afsluiten met een kopje koffie bij de Blauwe Sluis (Krommenhoek 11/13) en vertrekken vervolgens terug naar huis.


Geplaatst op: Dinsdag 01 mei 2018

Tags

Gemalen

Tags

Nieuws