Eerste seizoen poëziehuis De Rode Poort

Donderdag 28 oktober jl. was de poort naar de tuin van Jeanine Hoedemakers voorlopig voor het laatst geopend.  Vanaf begin juli t/m 28 oktober 2021 konden wijkbewoners, maar ook mensen buiten de wijk, donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur haar tuin in lopen. Thee en koffie stonden klaar.
De weg naar de rode poort is door veel mensen gevonden. Er zijn mensen  uit de wijk thee komen drinken, er werden dichtbundels gebracht, om achter te laten maar ook om er over te praten.
De laatste donderdag waren er drie dichters aanwezig, waarvan dichter en vertaler, Marc Tiefenthal, uit Sint Niklaas, België kwam. Hij las voor uit zijn nieuwste gedichtenbundel. De Bosschenaar Sjef van Rooij las gedichten voor van de dichter Hans van Lakwijk. 
Eerder in het seizoen was de dichter Kamiel Choi aanwezig, samen met zijn dochter Miru, zij is 8 jaar en leest graag gedichten voor. Ook heeft Jeanine op verzoek van gasten zelf voorgelezen uit haar werk.
Vastgesteld wordt dat het nieuwe initiatief van Jeanine om een poëziehuisje te openen in haar tuin een goed besluit is gebleken.  
Van 1 november tot media maart is de poort naar de tuin gesloten maar open voor advies, een try out, een workshop, feedback op een gedicht, of hulp, bij bijvoorbeeld een sinterklaasgedicht, het kan allemaal.  Bel Jeanine gerust voor een afspraak: 06 20872001, of mail naar: jeaninehoedemakers@home.nl  Het adres: Bredestraat 20.
Vanaf april is De Rode Poort weer gewoon op donderdagmiddag open. We houden jullie op de hoogte!


Geplaatst op: Maandag 18 oktober 2021

Foto’s

Tags

Nieuws