Doe mee met Landelijke Doneer-een-Zaailing-Dag 27-11-2022

Meer Bomen Nu gaat dit jaar 1 miljoen bomen (ver)planten! En jij kunt daarbij helpen door zaailingen uit je eigen tuin (of uit die van je buren of oma) te doneren. Op zondagmiddag 27 november 2022 en  zondagmiddag 12 februari 2023 kun je zaailingen inleveren op honderden plekken in het land. Ook bij  Hofj Eyghentijds in het Kanaalpark.

Elke boom of struik produceert ieder jaar zaailingen. Maar in een achtertuin is vaak geen ruimte voor al die zaailingen om volwassen boom of struik te worden. Maar iemand anders wil ze graag hebben! Lever zaailingen en stekken in en Meer Bomen Nu zorgt dat ze een goed plekje krijgen. Zo planten we samen een miljoen bomen voor klimaat en biodiversiteit.
Meedoen is simpel
De zaailingen hoeven niet in potten te zitten, ze worden bij ontvangst gelijk ingekuild, geplant of tijdelijk in de sloot gelegd. Het is fijn voor de ontvanger als de zaailingen zijn voorzien van een label met de soortnaam erop.
Lever ze in op één van de vele bomenhubs of plantlocaties op zondag  27 november en zondag 12 februari tussen 14.00-16.00.
Op de website Doneer-een-zaailing-dag! - MeerBomenNu vind je uitgebreide informatie  en een kaartje waarop je kunt zien waar je in Rosmalen de zaailingen kunt doneren.

 


Geplaatst op: Woensdag 16 november 2022

Tags

Bomen

Tags

Nieuws