'De Buurttent' inzetten tegen woninginbraak op 09 oktober 2014.

'De Buurttent'

Bossche Buurttent’

Nieuwsbericht Gemeente ’s-Hertogenbosch
30 Oktober 2014
In de periode oktober 2014 - maart 2015 zet de gemeente ‘s-Hertogenbosch in samenwerking met politie Brabant-Oost de ‘Bossche Buurttent’ in. Met de Buurt tent zoeken we onze inwoners op nadat er een woninginbraak heeft plaatsgevonden. De praktijk leert namelijk dat mensen het meest open staan voor preventie, wanneer ze zelf of in hun omgeving te maken krijgen met een inbraak. Een aantal straten in de omgeving van een woning waar is ingebroken, ontvangt daarom een uitnodiging om naar de Buurt tent te komen. Tijdens deze korte buurtbijeenkomst kan over het onderwerp gesproken worden en ontvangen bewoners informatie en advies om inbraken te voorkomen. In Tilburg zijn met de Buurt tent al goede ervaringen opgedaan. Wanneer er in een buurt ook andere problemen spelen op het gebied van veiligheid, zoals voertuigcriminaliteit, dan wordt dit onderwerp ook meegenomen in de Buurt tent.
Wanneer en waar?
De Bossche Buurt tent wordt vanaf 9 oktober wekelijks ingezet op donderdagavonden van 18.30 – 20.00 uur in een buurt waar in de week ervoor is ingebroken. Ook kan incidenteel op verzoek van wijkprofessionals een verzoek gedaan worden om de tent op een bepaalde locatie te plaatsen. De gemeente en politie start met dit initiatief in de periode oktober 2014 – maart 2015. Omwonenden ontvangen enkele dagen van te voren een uitnodiging. Mocht het weer heel slecht zijn, dan wordt de tent niet geplaatst.
Wie zijn aanwezig in de tent?
Vaste bezetting in de tent bestaat uit politie, een preventieadviseur van de gemeente, een medewerker van Stadstoezicht en studenten van het Koning Willem 1 college. Ook wijkmanagers zullen regelmatig aansluiten. Verder ontvangen de gebiedsconsulenten van Zayaz en Brabant Wonen een uitnodiging voor de Buurt tent wanneer deze op een locatie komt met huurwoningen.
Locaties:
Op 30 oktober 18.30-20.00u, staat ‘De Buurttent’ in de Schoolstraat te Rosmalen ter hoogte van de Kerk en de Jumbo.

 


Geplaatst op: Donderdag 30 oktober 2014

Foto’s

Tags

Nieuws