Coronacijfers weer omhoog

Helaas nemen de coronacijfers toe. Daarom gingen de volgende maatregelen op 29 september 2020 in om de verspreiding van het virus te stoppen. Hier vind je de regels in eenvoudige taal. Ook is er een dringend advies om in heel Nederland in de publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen zoals in supermarkten, horeca, musea en gemeentehuizen. 
En een dringend advies om in ziekenhuizen, huisartsenposten en GGZ  mondkapjes te dragen, voor patiënten én bezoekers met ingang van 6 oktober.


De CoronaMelder is vanaf 10 0ktober 2020 voor iedereen te downloaden. Lees hier alle veelgestelde vragen rondom de CoronaMelder.

Heb je langdurige klachten na het doormaken van corona kan
C-SUPPORT helpen bij de nazorg van Corona.

Zij werken in opdracht van VWS voor patiënten die langdurig klachten ondervinden na een coronabesmetting.
C-support informeert, adviseert en ondersteunt je op alle leefgebieden. Dat kan kortdurend zijn, of indien nodig, voor langere termijn.


Op de site van de veiligheidsregio staan verschillende filmpjes over het voorkomen van corona en hoe er een coronatest wordt afgenomen. Op deze site lees je hoe de gemeente 's-Hertogenbosch corona aanpakt. Scrol je door dan zie je het dashbord waarop  je de actuele cijfers ziet wat betreft de gevolgen van de coronacrisis voor 's-Hertogenbosch. Daarin houdt de gemeente de vinger aan de pols als het gaat om de economie, arbeidsmarkt, zorg, woningmarkt, veiligheid en andere beleidsterreinen van ’s-Hertogenbosch.Burgemeester Mikkers hield op 28 september een toespraak als hoofd van de veiligheidsregio Brabant-Noord. Op 2 oktober schreef hij op de gemeente-site dat de corona- marathon nog niet is afgelopen
lees meer.
Bij 
DTV Nieuws zie je op het corona-dashboard hoe de coronacijfers in onze omgeving zijn. 

Hier vind je alle info van de Rijksoverheid wat betreft de ontwikkeling van het virus.
Wil je op reis in deze tijd? Kijk dan zeker vooraf op deze reiswijzer om veilig op reis te gaan.
Houd je aan de basisregels die hier en in de vakantielanden gelden en blijf gezond!

Meer info over corona
 
 

Geplaatst op: Maandag 05 oktober 2020

Tags

Nieuws