Bewonersavond Sportlaan 5-9-2019

Hoe gaat de nieuwe Sportlaan er uit zien? De avond van 5 september geeft daar antwoord op. U bent welkom vanaf 19.30 in BijBomans aan de Mozartlaan 11A

Het heeft even op zich laten wachten, maar de bewonersavond voor de Sportlaan is op 5 september vanaf 19:30 uur. De bewoners worden per brief uitgenodigd.

Tijdens deze avond zal de gemeente laten zien hoe de nieuwe Sportlaan er precies uit komt te zien. Het betreft het deel van de Sportlaan dat ligt tussen globaal de Martinus Nijhoffstraat en de Parkweg.
In het ontwerp is veel aandacht besteed aan verkeersveiligheid, groen en de waterhuishouding.
Om de snelheid te verlagen en de oversteekbaarheid te vergroten wordt de rijbaan versmald. Daarnaast wordt de weg voorzien van parkeerplaatsen aan beide zijden, voor (bezoek van) bewoners en om parkeerpieken van Kwekkelstijn en ’t Kwekkeltje veilig op te vangen.

De aansluitingen van de zijstraten aan de Sportlaan worden gelijkwaardig gemaakt,waarmee het verkeer van rechts voorrang krijgt. Dit sluit beter aan binnen de landelijke regelgeving van een 30 km/u-zone en zorgt ervoor dat de snelheid verder zakt. Tevens maakt het de waterhuishouding van de zijstraten beter.

Tot slot zal ook het groen een facelift krijgen; de gemeente vervangt de bomen en brengt groen aan beide kanten van de Sportlaan terug.Laurens Brouwer (projectleider reorganisatie Sportlaan)


Geplaatst op: Zaterdag 31 augustus 2019

Tags

Nieuws