Avond over ecologische stadsvisie op de HAS

In opdracht van gemeente ’s-Hertogenbosch zijn drie studenten van HAS Hogeschool bezig met het opstellen van een ecologische stadsvisie voor ’s-Hertogenbosch. Zij organiseerden een avond op 30 april j.l.l met als doel een kaart op te stellen waarin het verhogen van de biodiversiteit voorop staat om zo de natuur in de stad te versterken. De avond begon met een presentatie door Johan Mees, stads-ecoloog.
Vervolgens gingen de aanwezigen aan tafels zitten, opgedeeld in de wijken van 's-Hertogenbosch. Per tafel lag er een gedetailleerde wijkkaart waarin men met stift aantekeningen kon maken, zoals een bestaand natuurgebied aangeven, een verbinding tussen gebieden maken, potentiele gebieden, aanwezige dier- en plantensoorten, knelpunten en eventuele maatregelen aangeven die in de toekomst nodig zouden kunnen zijn. Kortom, men kon zijn ideeën,wensen en dromen op de kaart aangeven.
Het was een succesvolle, informatieve en druk bezochte avond en de aanwezigen zijn benieuwd naar de samenvatting die de HAS-studenten hiervan maken.

      


Geplaatst op: Zondag 03 mei 2015

Tags

Nieuws