Overhangend groen

In deze bizarre tijd waarin we ons allen gedeisd moeten houden om niet in aanraking te komen met het coronavirus, is iedereen in en om huis druk bezig met klussen of bezig in de tuin.
Dat bezig zijn in de tuin geeft energie, zeker met dit mooie lenteweer.
Het betekent dat er veel gesnoeid, geharkt en geschoffeld wordt.
Het klussen zorgt er soms voor dat (klus)afval blijft liggen achter uw tuin, op de oprit en soms ook in de openbare ruimte.

Weet u, dat wij als werkgroep Groen, regelmatig opmerkingen krijgen over het over overhangend groen. Dat is het groen dat in uw voortuin of achtertuin te ver doorgroeit in de openbare ruimte. Soms hindert het groen het lopen op voetpaden, soms hinderen takken van haag of boom, die laag over uw erfscheiding hangen, bij het wandelen.

In het maandelijks overleg met de gemeente is over dit onderwerp gesproken. Als werkgroep werden wij verzocht om het eens onder de aandacht van wijkbewoners te brengen. Zou je indien dit bij jou het geval is, je  laag overhangend groen willen snoeien tot aan de erfgrens. De takken van bomen zover snoeien dat men bij regenachtig weer nog gewoon er onder door kan lopen.

Soms krijgen we echter ook berichten over achterblijvend (klus)afval. Dit afval verfraait de openbare ruimte niet en is sommigen een doorn in het oog. Misschien is het er niet van gekomen, misschien ben je het vergeten, misschien stoort het je niet. Het zou nu een puntje van aandacht kunnen zijn.

Nu we toch bezig zijn, zou het mooi zijn als na deze crisistijd, wanneer we elkaar weer opzoeken, wandelend met elkaar door onze mooie wijk gaan, de wijk schoon is van (klus)afval en het groen dat hinder veroorzaakt in de openbare ruimte gesnoeid is en alles er weer pico-bello bij ligt.

Namens de werkgroep Groen:
Blijf vooral gezond en alvast onze hartelijke dank!