Prikbord

Zingend de Zomer in op Coudewater 24 juni vanaf 13.00 uur

Ien Bouwmans

Samen met regisseur, theatermaker en collega-zangeres Lieve van Tuijl verzorg ik op zondag 24 juni as. een Zang & Theatermiddag op het prachtige landgoed Coudewater in Rosmalen. Deze dag is bedoeld voor iedereen, van beginner tot gevorderde, die het leuk vindt om te zingen en die niet bang is om te spelen. Het programma is zeker ook interessant voor (koor)zangers die op zoek zijn naar meer vrijheid in beweging en expressie.

Korte toelichting op het programma:

Wat gaan we doen?

Eerst richten we ons op het zingen. Samen met de andere deelnemers vorm je een koor en leer je onder mijn leiding één of twee meerstemmige liederen. Daarna gaan we aan de slag met onze eigen stem en leren hoe die zich verhoudt tot de andere stemmen.D.m.v. speelse oefeningen zoemen we in op zangtechniek, samenklank, resonans en ons muzikale gehoor. Je hele lijf wordt hierbij ingezet!

Daarna is het tijd voor theater. We gaan de vloer op om te spelen met de muziek en onze stem. Je krijgt allerlei theatrale opdrachten, die het lied en jou op verschillende manieren laten klinken. We zoeken spelenderwijs naar de vorm die het grappigst, spannendst of het meest ontroerend is bij de liederen die we zingen. Geen vaste pasjes of choreografie, maar vrijheid in bewegen en (stem)expressie staan centraal.

En dan?

Als dat allemaal achter de rug is en we een mooie presentatie hebben gemaakt begint het Coudewaterconcert, van 16.30 - 17.40 uur. Als eerste treden de deelnemers van de workshops op. Daarna volgen optredens van Met Flair, All Women en DRIEST.met korte optredens van zanggroepen die wekelijks repeteren op het landgoed.

(Lieve en ik zijn dan trouwens ook live te beluisteren want wij zingen samen in vocaal kwartet D R I E S T) 

Heb je zin om mee te doen? Stuur een reactie vóór 10 juni  (liefst per e-mail)

Of weet je mogelijk andere mensen of koren die belangstelling hebben?
Dan stellen we het zeer op prijs als je deze uitnodiging met hen wilt delen!

 

ROUTEBESCHRIJVING EN PLATTEGROND NAAR ECHT JEZELF

De lokatie van Echt Jezelf is: Gebouw Gemma/Margaretha, Landgoed Coudewater, Berlicumseweg 8, 5248 NT Rosmalen. Bij het landgoed komen lukt via vrijwel alle navigatiesystemen. Gebouw 19 is Gemma / Margaretha (waar aan rechterkant Echt Jezelf is). De oranje route wordt hieronder beschreven. De roze gemarkeerde P vlek is de parkeerplaats.

 

Vanaf Rosmalen, Den Bosch of afslag A2/A50 ga je de Berlicumseweg op. Dan zie je een bord dat Landgoed Coudewater linksaf is. Daar sla je af en je rijdt met de scherpe bocht mee naar links. Dit is de parallelweg van de Berlicumseweg. Volg de weg die nog een scherpe bocht naar rechts maakt.  Aan het eind van de weg ga je rechtsaf daar zie je aan je rechterhand een flat. Direct na dit gebouw ga je rechts (je rijdt er als het ware omheen). Je rijdt rechtdoor. Aan je rechterkant zie je parkeerplaatsen en op de weg zie je wegversmallingen. Rijd nog steeds rechtdoor. Aan de rechterkant zie je een dansschool. Die is redelijk herkenbaar aan de grote banieren. Volg de weg die daarna links afbuigt. Na een paar wegversmallingen zie je aan je linkerhand een prachtig wit/crème gebouw (Mariënwater) Je rijdt daar heel dicht langs het gebouw  (er bijna tegenaan). Je blijft het smaller worden pad volgen en rijdt de parkeerplaats recht voor je op. Daar kun je parkeren. Links van de parkeerplaats zie je het gebouw Dennen. Loop voorbij Dennen en dan zie je het gebouw Gemma/Margaretha wat achteraan ligt. Loop het pad op dat je ook zou nemen om bij Dennen te komen. Waar je bij Dennen rechts naar de ingang zou gaan, buig je af naar links. Je volgt de bewegwijzering tot bij de deur. Je bent bij Echt Jezelf aangekomen.