Prikbord

Rosmalen in actie tegen mensenhandel

JanenJanmedia Corrianne Schijvens-van Hassel

Van 18 tot en met 24 december lopen zes 3FM-dj’s van Goes naar Groningen om aandacht te vragen voor slachtoffers van mensenhandel en geld in te zamelen voor dit goede doel.
Op vrijdag 20 december komen de lopers door Rosmalen en worden er in het centrum op De Driesprong diverse activiteiten georganiseerd door mensen van onder meer Satisfaction Rosmalen, het Rodenborch-College, ROS Radio, Horeca De Driesprong, Dans & Balletstudio Geraldine en Stichting Podium Rosmalen Actief. Dit tussen 13.00 uur en 17.00 uur.
Het motto is Rosmalen in actie tegen mensenhandel.
Het initiatief van Radio 3FM Serious Request wordt breed gedragen door vele vrijwilligers. 

Rode Kruis Huis

In het leegstaande winkelpand hoek Dorpsstraat/Raadhuisstraat laten 4 leerlingen van het Rodenborch-College zich opsluiten gedurende 48 uur. Het 'Rode Kruis Huis' is open van 9.00 tot 21.00 uur. Vier leerlingen gaan in het kader van Serious Request 48 uur lang radioprogramma’s maken om de actie van 3FM te steunen. Zij gaan dit doen in samenwerking met ROS Radio. Het is de bedoeling hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van mensenhandel. De horeca op De Driesprong gaat er voor zorgen dat het de 4 leerlingen aan niets ontbreekt. Aan de Serious Request dj’s wordt gevraagd zodra ze door Rosmalen komen om deze 4 leerlingen, Jippe van der Heiden (Rosmalense Jeugdvrijwilliger van het jaar), Mila van Alebeek, Tieme de Laat en Stephan Duffhues, op te sluiten voor 48 uur. In het Rode Kruis Huis is er de mogelijkheid om geld te doneren via een transparante stortbuis voor dit goede doel.”

Podium

Centraal deze middag staat Podium Rosmalen op De Driesprong. Ongeveer 40 dansers van Dans & Balletstudio Geraldine ontvangen de 3FM-dj’s en begeleiden soliste Isa Vaessen terwijl zij ‘Beloof het mij’ van Jenny Arean zingt. Vocalisten van het momenteel lopende Music Talent Event zingen, leerlingen van het Rodenborch-College treden op en als klap op de vuurpijl is er een concert van de Rosmalense Kris Vansen met haar band. De presentatie is in handen van Ger Nijkamp en Stijn van der Burgt. 

Acties

Inmiddels zijn er vele bedrijven, verenigingen en scholen actief met het opzetten van acties om geld in te zamelen.De 4 jongeren gaan zodra ze weer op ‘vrije voeten’ zijn op zondag 22 december onder begeleiding de cheque namens Rosmalen overhandigen aan de dj’s van 3FM die op dat moment in Deventer zijn. De Rosmalense organisatie hoopt op een mooi eindresultaat en nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen en hieraan een bijdrage te leveren.
Gedeeltelijk overgenomen uit JanenJanmedia