Kook voor je buren 10-daagse

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Om nog meer mensen te enthousiasmeren ook eens een maaltijd met een buur te delen organiseren we van 24 september tot en met 3 oktober de Kook Voor Je Buur 10-daagse. Hiermee laten we – in dezelfde periode als de Week tegen Eenzaamheid en Burendag – zoveel mogelijk mensen kennis maken met Thuisgekookt en de belangrijke maatschappelijke effecten die het delen van een maaltijd met zich meebrengt. Door tien dagen lang extra veel aandacht te genereren hopen we de 17.000 thuiskoks die Nederland-breed bij ons aangesloten zijn verder uit te kunnen breiden én de hulp van een thuiskok normaler te maken zodat we de drempel om hier gebruik van te maken kunnen verlagen.                                   Kijk naar de filmpje: een thuiskok aan het woord (1 min)

Een ander helpen was nog nooit zo makkelijk!
Om een ander blij te maken met een warme, verse maaltijd hoef je helemaal geen topkok te zijn. Integendeel! Bij Thuisgekookt is plaats voor alle keukens: van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een goedgevulde nasi tot je favoriete recept voor pasta Bolognese of een gezonde maaltijdsoep. Je maakt je buur blij door een portie extra te maken van wat je toch al kookt: zo simpel is het om een ander te helpen! Ons doel is duurzame verbindingen tussen buurtgenoten, maar we snappen ook dat je eerst eens wilt kijken of dit iets voor je is. Daarom kun je nu al heel makkelijk jouw extra porties voor tijdens deze tien dagen aanbieden op thuisgekookt.nl Zodra je je aanmeldt als thuiskok helpen wij je via precies op maat gemaakte e-mails verder op weg. Al je vragen worden beantwoord voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, dus nadat je een profiel aanmaakt wijst de rest zich snel.

Juist liever een maaltijd bestellen?
Dat kan natuurlijk ook. Door maaltijden met je buur te delen vergroten we de sociale cohesie in de buurt, zodat buurtgenoten weer op elkaar kunnen rekenen als er nood aan de man is. Daar hoef je trouwens niet kwetsbaar voor te zijn; iedereen vindt het fijn als er af en toe op een ander kan worden geleund. Met de 10% commissie die we rekenen op de maaltijden bekostigen we een stukje van het uitgebreidere proces om mensen in een kwetsbare positie voor langere tijd te koppelen. Door jouw maaltijd te bestellen via thuisgekookt.nl krijg je dus niet alleen een verse, met liefde bereide maaltijd, maar je draagt ook nog eens bij aan een mooi doel.

Kookschrift, promotiemateriaal en winacties!
Dit jaar pakt Stichting Thuisgekookt, met behulp van een aantal trotse sponsoren, extra groots uit. We ontwikkelden een kookschrift vol tips, mooie verhalen en lekkere recepten dat je toegestuurd krijgt zodra je jezelf aanmeldt als thuiskok, mochten Bert van Leeuwen verwelkomen als ambassadeur en geven tijdens de Kook Voor Je Buur 10-daagse prachtige prijzen weg op onze socials. Zo kun je een volledig verzorgde bietenworkshop van Love Beets winnen, een boodschappenpakket van Becel en een cadeaukaart van PLUS, een Tex Mex Pakket van Santa Maria en zelfs een gloednieuwe combimagnetron van Whirlpool. Ook stellen we extra veel materiaal beschikbaar om als thuiskok je maaltijden te promoten. Zo zijn er posters, ansichtkaarten, social media-uitingen en flyers om de buurt te laten weten wat jij op het menu hebt staan. Maak jij ook een buurtgenoot gelukkig met een lekkere, warme maaltijd? Thuisgekookt helpt graag!

Thuisgekookt; een warme maaltijd én sociaal contact
Juist nu, als gevolg van de coronacrisis, maakt een gevoel van eenzaamheid de dagen voor veel mensen donker en moeilijk. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar! Door middel van zorgvuldige en persoonlijke matchmaking en een intensieve samenwerking met hulpverlening draagt Thuisgekookt bij aan maatschappelijke effecten zoals langer zelfstandig thuis wonen, verminderde belasting van hulpverleners, gezondheidswinst en daarmee tot uitstel van zorg en betere integratie van mensen met een bijzonderheid of handicap. Zo werken we aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau basisvoorzieningen zelf organiseren. Hierdoor wordt de buurt op micro- en de samenleving op macroniveau socialer, gezonder en duurzamer.

Meer informatie is te krijgen bij: Stéphanie van Gerven via Thuisgekookt: 06-14124197   stephanie@thuisgekookt.nl

De foto's zijn van:
Studio Ostrum
Marlette van den BerghJan
Studio Reyneveld