Prikbord

ZEVENTIEN

Woensdag 05 juli 2017
Het Zuidelijk Toneel speelt

Via deze weg wil ik je graag attenderen op een bijzonder voorstellingsproject: Zeventien.
Zeventien
wordt tijdens Theaterfestival Boulevard op zaterdag 12 (perspremière) en zondag 13 augustus, aanvang 17:00 uur in de Verkadefabriek gespeeld.
Bijzonder aan deze productie is dat de hoofdrollen worden gespeeld door vijf jonge Brabantse moslima’s; geen acteurs deze keer maar ‘echte mensen met hun eigen verhalen’ op het toneel.

Inhoud Zeventien
Zeventien is een voorstelling van en door vijf (moslim)meisjes. Met regisseur Eva Line de Boer zoeken ze naar de ideale manier om zichzelf en hun dromen in beeld te brengen.
Zeventien is een leeftijd waarop je net tussen alles in zit, op de drempel van meisje naar vrouw. Verdwaald tussen verschillende culturen, gaan ze op zoek naar de film die hun eigen leven het dichtst benadert; van Bollywood  tot 13 Reasons Why. Zeventien is een integere voorstelling over willen, moeten en kunnen geloven.

Na Theaterfestival Boulevard volgt de landelijke tournee van 20 september t/m 7 december 2017.

Zeventien is te volgen via Zeventien op facebook, instagram en meer informatie over de voorstelling is uiteraard na te lezen op de website www.hzt.nl/zeventien

Meer over het ontstaan van deze voorstelling en de wens van Het Zuidelijk Toneel om deze te maken is te lezen in het artikel dat Univers (een uitgave van de Universiteit van Tilburg) onlangs publiceerde:

https://universonline.nl/2017/07/03/theaterontboezemingen-van-jonge-moslimas 
http://www.omroepbrabant.nl/?news/266701662/17+tussen+kind+en+volwassene+en+als+moslima+ook+nog+eens+tussen+twee+culturen.aspx

Deze voorstelling richt zich op meisjes (maar ook jongens zijn van harte welkom) in de leeftijd van 17 jaar en ouder én hun ouders.
Indien je interesse hebt om Zeventien, met een groepje jongeren, te bezoeken, neem dan contact met mij op.


Met vriendelijke groet,

Charissa Wirken
marketing & communicatie
[Charissa.wirken@hzt.nl]

Reacties